newsletter
REZERWACJE +48 54 416 01 90

Boże Narodzenie

Spędź tegoroczne Święta Bożego Narodzenia w przykrytym białym puchem Ciechocinku. Zapomnij o przedświątecznych przygotowaniach, obowiązkach i zmartwieniach codzienności, otulony rodzinną atmosferą i ciepłym wystrojem wnętrz urokliwego Hotelu Kopernik. Miła i profesjonalna obsługa, cechująca się indywidualnym podejściem do każdego Gościa, z radością zapewni Państwu niespotykany komfort wypoczynku i niezapomniane wrażenia.

Pobyt obejmuje:

  • zakwaterowanie w komfortowych pokojach z płaskim TV i łazienką,
  • świąteczne śniadania w formie szwedzkiego stołu,
  • uroczyste obiadokolacje, a w Wigilię tradycyjną kolację na uginającym się od bogatego menu stole,
  • codziennie słodki poczęstunek (kawa, herbata, sok, duży wybór ciast),
  • 30-minutowy masaż wybranej części ciała dla każdej z osób dorosłych,
  • nieograniczony dostęp do bezprzewodowego Internetu,
  • miejsce na ogrodzonym i monitorowanym, zamykanym na noc parkingu.

Dodatkowe informacje:

  • doba hotelowa rozpoczyna się o godz. 1400 i trwa do godz. 1200 dnia następnego,
  • śniadania serwowane są w godz. 800 - 1100,
  • dzieci do 1 roku na aktualnych łóżkach bezpłatnie, do 5 lat - połowa ceny osoby dorosłej, powyżej 5 lat – 100% ceny osoby dorosłej,
  • przy rezerwacji pobieramy zadatek w wysokości 50% wartości zamówienia.

 

MENU WIGILIJNE

 

  • aromatyczna zupa borowikowa z nutą rozmarynu,
  • świąteczny barszcz czerwony na bazie jabłka i ananasa, z uszkami faszerowanymi borowikami,
  • smażony karp marynowany w czosnku i tymianku, polany masłem orzechowym,
  • sandacz marynowany w koperku, w sosie grzybowym,
  • pstrąg smażony podany z borowikami,
  • dorsz w sosie cytrynowym,
  • śledź a’la matjas z cebulką i suszonymi pomidorami, zalany oliwą z oliwek,
  • śledź w śmietanie z gruszką, cebulką i jabłkiem,
  • rolada z dorsza z rodzynkami i kminem rzymskim,
  • łosoś w całości gotowany na parze,
  • pierogi z kapustą i grzybami okraszone złocistą cebulką,
  • wigilijna kapusta z czerwoną soczewicą i suszonymi grzybami,
  • rydze z patelni smażone na maśle,
  • pełen aromatu kompot z suszu z dodatkiem anyżu i cynamonu,
  • piernik staropolski,
  • makowiec,
  • pieczywo,
  • kawa i herbata.

MENU – PIERWSZY DZIEŃ ŚWIĄTECZNY – 25 GRUDNIA

 

  • zupa pomidorowa z domowym makaronem,
  • roladka z piersi kurczaka faszerowana musem drobiowym, papryką i ananasem, w sosie serowym,
  • policzki wołowe w sosie z grzybów leśnych,
  • pieczone udo z kaczki z żurawiną i suszonymi śliwkami,
  • pierś z gęsi w sosie rodzynkowym z kuleczkami buraczanymi,
  • bufet sałatkowo – surówkowy.

 

 

MENU – DRUGI DZIEŃ ŚWIĄTECZNY – 26 GRUDNIA

 

  • rosół z kury wiejskiej z domowym makaronem,
  • łosoś smażony podany na runie z grzybów leśnych z dodatkiem risotto warzywnego,
  • pierś z kaczki w sosie miodowo-rodzynkowym z modrą kapustą i krokietami ziemniaczanymi,
  • kotleciki z indyka z marchewką,
  • roladka ze schabu faszerowana kruchymi warzywami i serem lazur,
  • bufet sałatkowo – surówkowy.

 

Cennik:

  • 250 zł /osoba /doba w pokoju dwu- lub trzyosobowym,
  • 290 zł /osoba /doba w pokoju jednoosobowym.

Oferta obejmuje pobyt na minimum 3 noclegi i jest ważna wyłącznie po uprzedniej rezerwacji telefonicznej.